Tilbage til behandlinger

Rygestop / Vægttab

Rygestop og slankning med akupunktur
Alt efter hvor parat man er til et rygestop eller til at ville tabe sig, laves der ved behandlingsstart, i fællesskab en plan, hvor bl.a. fordele og ulemper ved rygningen/overvægt og ens egen rygeprofil/livsstil kortlægges. Altså, hvorfor er det egentlig, at man ryger/ikke kan tabe sig.

Når først startdatoen er fastsat holdes fokus på at afklare, hvor afhængig man er og I hvilke situationer, der vil være en risiko for at falde i igen.

I rådgivningen fokuseres på bl.a. rygehistorien, ressourcer og barrierer/hvad skyldes overvægten, hvor er det specifikke problem. Under hele forløbet er motivationen udgangspunktet, da den er bærende for at stoppet vil lykkes.

Akupunktur har vist sig at være meget effektivt til at dæmpe abstinenserne i den fase på ca. 2-3 uger, hvor mange har abstinenser såsom svedeture, irritabilitet, rastløshed, hovedpine, trang til søde sager osv. Abstinenser som ofte er med til at gøre, at man falder i.

Uanset hvilken løsning man vælger, så kræver det samtidig en stærk vilje til at blive såvel røgfri som til at tabe sig. Akupunkturen kan gøre det nemmere både fysisk og mentalt, fordi abstinenserne modereres allerede i begyndelsen af processen.

I forbindelse med vægtreducering er det afgørende at tænke kost indover, da det er hovedessensen for at kunne holde det opnåede vægttab. Vi tilbyder også personlig kostvejledning og  motivationssamtaler på Viborgklinikken.


Rygestop
Det er vigtigt før du bestiller tid til rygestop at du ikke føler dig presset fra venner, familie eller kolegaer til at skulle holde med at ryge, men at det er DIN beslutning og du føler dig klar til dette.

Derefter skal du vælge et tidspunkt hvor du ikke føler dig stresset fra arbejde eller familie, men at du kan se at den nærmeste periode ikke er store arbejds opgaver eller familie fester, da sådanne perioder ofte får folk til at genoptage rygningen.

Når tidspunktet er fastsat kommer du til akupunktur behandling i klinikken, hvor der bliver sat 6 nåle i øret, disse nåle/stifter skal blive i øret i 2-3 uger, hvorefter de fjernes. Føler du stadig trang til nikotin, kan du med fordel bestille en ny behandling.

Antal behandlings gange er forskellig fra person til person, så nogle skal man kun have 1 behandling
mens andre gange skal der op til 4 behandlinger til.
Pris kr. 315,- pr. behandling.


Slankbehandling med akupunktur
Slankebehandling med akupunktur, foregår ved at sætte 6 nåle/stifter i øret som påvirker bla. sult-, udrensning- og forbrændings punkter.

Nålene fjernes efter 2-3 uger. Hvis man er tilfreds med udbyttet er 1 behandling nok ellers må behandling gentages.
Pris kr. 315,- pr. behandling.


Slankebehandling med Elektroterapi
Ved hjælp af elektroplader der fastsættes på huden, sendes svagstrøms impulser til musklernes “nervetråde”. Disse impulser fremkalder en rytmisk veksling mellem sammentrækning og afslapning. Da elektroterapi virker som kraftig motion, er det en effektiv metode til figurtrimning. Her sættes elektroderne på den ønskede muskelgruppe og der sker en øget aktivitet i musklerne. Denne aktivitet kan efterfølgende give ømhed i den trænede muskelgruppe, som efter en træningsaften. Det er en nem og enkel måde at reducere sine mål på og kan være et godt supplement til anden træning. Når der er tale om slankning/vægtreducering er det altid vigtigt at tænke kost indover. Vi anbefaler principielt altid at man sideløbende laver aktive slankeøvelser for mave-, bug-, bryst- og lårmuskulatur. Du skal de første 4 uger have 2 til 3 behandlinger om ugen, for at få den fulde effekt af behandlingen. Derefter kan du holde behandlingen ved lige med langt færre behandlinger, for at undgå dine muskler blive slappe og virkningen af trimningen vil aftage.
Pris kr. 315,- pr. behandling. Pris ved 10 x behandling kr. 1.995,-

Ved yderligere oplysning om akupunkturbehandling kontakt Poul Flensborg.  

Ved yderligere oplysning om kostvejledning/motivationssamtale kontakt Marlene Fjeldsted.webdesign: BITSCH and pieces